top of page

Příjmení po svatbě

Jaké jsou možnosti?

Příjmení po svatbě unsplash

Svatební obřad je jedním z nejvýznamnějších okamžiků v životě a rozhodnutí o změně příjmení je jedním z kroků, které mohou novomanželé učinit. Zvažování tohoto kroku může být vzrušující, ale také může vyvolávat otázky a úvahy. Přečtěte si, jak se někteří páry vyrovnávají s touto otázkou a jaká jsou možná rozhodnutí.

1. Tradiční cesta: Příjmení partnera

Mnoho párů se rozhodne držet tradiční cesty a zvolí příjmení jednoho z partnerů. Obvykle je to příjmení manžela, ale v některých případech může být i opačně. Toto rozhodnutí může být motivováno rodinnými tradicemi nebo jednoduše vkusem a pohodlím.

2. Kombinace příjmení: Hybridní volba

Stále více párů volí kombinaci příjmení, což vytváří něco jako hybridní identitu. Například paní Nováková a pan Novák mohou vytvořit příjmení Novotný. Tato možnost umožňuje spojit dvě rodiny do jedné a vytvořit něco jedinečného.

3. Dvojí příjmení: Oba partneři si zachovávají svou identitu

Další možností je, že oba partneři si zachovají svá původní příjmení. Tato volba je stále populárnější, zejména mezi páry, kteří chtějí zachovat svou individuální identitu. Může to být také praktické pro profesní účely.

4. Průzkum nových možností: Kreativní přístup

Někteří novomanželé se rozhodnou prozkoumat úplně nové možnosti, možná vytvořit nové slovo nebo kombinovat prvky obou příjmení. Tato volba může být zábavná a originální, ale může také vyžadovat nějaký právní proces.

5. Hledání kompromisu: Doplňková volba

Někteří páry se rozhodnou pro doplňkovou volbu, kde jeden partner přijme příjmení druhého jako druhé jméno. Tato možnost zachovává spojení s oběma rodinami a umožňuje odrážet obě identitní stránky.

Závěrem: Rozhodnutí plné lásky a respektu

Není správná nebo špatná odpověď, pokud jde o změnu příjmení po svatbě. Každý pár má své vlastní důvody a hodnoty, které ovlivňují toto rozhodnutí. Je důležité si promluvit o očekáváních, respektovat názory partnera a najít společné řešení, které bude pro oba přijatelné.

Svatba je krásným spojením dvou životů, ať už se rozhodnete pro tradiční cestu, novou identitu nebo něco mezi tím. Klíčové je, že rozhodnutí by mělo být založeno na lásce, respektu a vzájemné komunikaci. Ať už zvolíte jakoukoli cestu, buďte hrdí na své rozhodnutí a slavte společně svou jedinečnou cestu lásky.

Jihočeská nevěsta je skvělé místo pro hledání inspirace a vyhledávání svatebních dodavatelů a míst pro vaší svatbu.


Nezapomeňte nás sledovat na Instagramu či Facebooku

S láskou Klára ❤️

Jihočeská nevěsta

Zdroj fotografií: Unsplash

51 views
bottom of page